MENIU

Coelho şi Hemingway, printre cei mai vânduţi autori ai lunii septembrie

Foto: www.yorkblog.com

"Învingătorul este totdeauna singur", de Paulo Coelho, de la Humanitas, "Grădina raiului", de Ernest Hemingway, de la Polirom, şi "Un pământ nou. Trezirea conştiinţei umane", de Eckhart Tolle, de la Curtea Veche, au fost cele mai căutate cărţi pe rafturile librăriilor, în luna septembrie.

Bestsellerul Humanitas pentru luna septembrie, "Învingătorul este întotdeauna singur", de Paulo Coelho, cea mai recentă carte a scriitorului, a cărei traducere în limba română, apărută pe 15 septembrie într-un tiraj de 10.000 de exemplare, este aproape epuizată, potrivit reprezentanţilor editurii. Pe scena strălucitorului festival de film de la Cannes, apar Igor Malev, un om de afaceri rus şi fosta sa soţie, Ewa. Igor plănuieşte să facă totul pentru a o recâştiga, în numele unei iubiri devastatoare. "Învingătorul este întotdeauna singur" este o parabolă a superficialităţii, lăcomiei şi cultului celebrităţii, un crud portret al lumii de azi.

Cea mai vândută carte a editurii Polirom este "Grădina Raiului", a scriitorului Ernest Hemingway, au declarat pentru NewsIn reprezentanţi ai editurii . Publicat pentru prima dată în 1986, la 25 de ani după moartea scriitorului, romanul s-a bucurat de un mare succes, ajungând aproape imediat pe lista bestseller-urilor din acea perioadă. Romanul relatează experienţele dezastruoase ale unui tânăr cuplu american din anii ’20, scriitorul David Bourne şi soţia sa, Catherine, aflat într-o lună de miere prelungită pe Riviera franceză. Căsnicia lor se destramă treptat pe măsură ce comportamentul sexual al lui Catherine devine tot mai excentric şi jocurile erotice practicate de cei doi tot mai periculoase, culminând cu crearea unui triunghi sexual cu Marita, o tânără bogată întîlnită într-o cafenea, de care ambii soţi se simt atraşi.

Cartea lunii septembrie la Rao este "Asociatul" de John Grisham. Considerat unul dintre cei mai buni scriitori în viaţă din Statele Unite, John Grisham şi-a publicat cel de-al douăzeci şi doilea roman la începutul acestui an. Personajul principal al romanului, Kyle, are un secret ruşinos, un episod petrecut în timpul colegiului, pe care se străduieşte să-l uite. Şantajat, din acest motiv, să accepte o slujbă pe care o urăşte, devine asociat al celei mai mari firme de avocatură din lume, fiind forţat să mintă, să fure şi să ia parte la un plan care l-ar putea costa chiar libertatea.

Cel mai bine vândut titlu la Curtea Veche este "Un pământ nou. Trezirea conştiinţei umane", una dintre cărţile lui Eckhart Tolle, din colecţia Biblioterapia, potrivit editurii. Într-o lume tot mai însetată de cunoaştere spirituală, într-un secol în care căutarea de sine a îmbrăcat forme absolut inedite, iar barierele dintre religii par a începe să cadă datorită înţelegerii faptului că acelaşi unic adevăr le-a fundamentat pe toate, îndrumătorii spirituali sunt cu atât mai necesari şi bine-veniţi. „Scopul principal al cărţii', explică autorul acesteia, "nu este acela de a instaura noi credinţe şi nici acela de a încerca să vă convingă de ceva anume, ci de a înfăptui o schimbare în conştiinţa voastră, cu alte cuvinte, de a vă trezi.