MENIU

Coelho îşi publică, pe blog, două texte inedite

Foto: www.bbc.co.uk

Paulo Coelho postează pe blogul său două nuvele încă nepublicate şi o colecţie de texte deja traduse, ca dar pentru cititorii lui, de ziua lui, a anunţat scriitorul, unul dintre cei mai vânduţi autori ai lumii, pe Twitter.

"Este darul meu către voi, de ziua mea", scrie Coelho, care a împlinit, luni, 62 de ani. Textele pot fi citite în câteva limbi şi în diferite formate, de la versiunea PDF până la diferite divece-uri digitale, ca Amazon Kindle, Sony Reader şi iLiad.

Nuvela "El Camino del Arco", tradusă în engleză, spaniolă, italiană şi germană, spune povestea unui arcaş care îşi transmite învăţăturile unui copil din sat, conform recenziei postate pe blog. Coelho apelează la metafora arcaşului, pentru a sugera eforturile cotidiene, greutăţile şi curajul de a-ţi asuma deciziile.

Cu versiuni în engleză şi portugheză, "Fii şi nepoţi" este o colecţie de povestioare surprinzătoare şi dramatice, bazate pe legendele şi istoriile populare din diferite culturi. Nuvela "Războinicul luminii" este tradusă, pe blog, în portugheză, franceză şi engleză.

Paulo Coelho este unul dintre cei mai comercializaţi autori şi un veritabil fenomen de masă al literaturii contemporane.
Mai multe articole despre:
blog Paulo Coelho texte Twitter