MENIU

CNSAS îl va verifica pe pricipele Radu, deşi acesta a mai primit un certificat de necolaborare cu Securitatea

Foto: RTV

La puţin timp după ce a apărut informaţia că principele Radu va candida la preşedinţie, Mircea Dinescu a declarat că CNSAS va verifica dacă principele a colaborat sau nu cu Securitatea.

Dinescu a mai spus că singurul semn de întrebare este legat de câteva articole din presă.

Acestea au arătat că, după 22 decembrie 1989, în sediul Comitetului PCR Iaşi, s-a găsit o listă cu persoane de sprijin ale Securităţii pe care figura şi numele Radu Duda.

"Până acum, domnul Duda nu a avut o funcţie politică care să necesite o verificare la CNSAS. Ce ştiu eu este ceea ce ştie multă lume din presa română, anume că, după 22 decembrie, s-a găsit la sediul Comitetului Judeţean de Partid o listă cu persoane de sprijin ale Securităţii, în biroul primului secretar, pe care figura şi domnul Duda", a spus Mircea Dinescu, la Realitatea FM.

Potrivit NewsIn, principele Radu a primit, de la CNSAS, un certificat de necolaborare cu Securitatea, în 2007. Pe atunci, Duda era reprezentant special al Guvernului şi avea rang de secretar de stat.

După ce se va înscrie, oficial, în cursa pentru prezidenţiale, Radu Duda va fi obligat să depună o nouă declaraţie pe propria răspundere că nu a fost agent sau colaborator al Securităţii.

CNSAS va avea o sarcină mai uşoară pentru că nu va lua verificarea de la zero, ci va căuta să afle doar dacă există probe şi dovezi noi care l-ar putea incrimina pe candidatul la preşedinţie.