MENIU

Clienţii E.ON Gaz România nu sunt afectaţi de reducerea livrărilor de gaze naturale din import

Foto: cotidianul.ro

Deficitul de gaze naturale rezultat în urma reducerii livrărilor de gaze naturale din import nu afectează la acest moment clienţii E.ON Gaz România, a anunţat marţi compania.

Potrivit E.ON Gaz, deficitul de gaze naturale rezultat în urma reducerii livrărilor de gaze naturale din import nu afectează la acest moment clienţii companiei.

"Furnizarea gazelor naturale se desfăşoară la parametri normali, deficitul fiind acoperit cu cantităţi de gaze naturale disponibile din producţie internă şi din stocurile de gaze naturale existente. Astfel, până în prezent, compania noastră nu a fost nevoită să aplice măsuri restrictive clienţilor săi", se arată în comunicatul E.On Gaz România.

E.ON subliniază că, împreună cu SNT, monitorizează evoluţia situaţiei create, fiind pregătite să ia toate măsurile care se impun, inclusiv măsuri restrictive, în vederea limitării eventualelor dezechilibre ce pot apărea.  

Ministerul Economiei a anunţat marţi că Gazprom a sistat complet livrările de gaze prin staţia Iasccea 2 şi, prin urmare, staţia a fost închisă pentru a evita depresurizarea, iar Transgaz a luat măsuri speciale pentru a rezolva situaţia de criză.

"Ca urmare a sistării, a fost necesară închiderea completă a staţiei de import pentru evitarea depresurizării conductelor de transport. Cantitatea de gaze naturale intrata prin acest punct este de 4,7 milioane metricubi pe zi", se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei.

Ulterior, premierul Emil Boc a declarat că niciun cetăţean nu va avea de suferit din cauza crizei gazelor, însă probleme ar putea apărea dacă temperaturile scad sub -15 grade. Premierul a precizat că una dintre măsuri va fi reducerea consumului de gaze la CET-uri, care vor utiliza în perioada următoare păcură şi cărbune.

Mai multe articole despre:
Gazprom gaze Ministerul Economiei Emil Boc E.ON Gaz