MENIU

Circa 50 de studenţi ai UBB Cluj-Napoca au protestat faţă de demiterea unuia dintre profesori

Foto: sabin.ro

Circa 50 de studenţi din anul I ai Facultăţii de Ştinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării din cadrul Universităţii "Babeş-Bolyai" (UBB) din Cluj-Napoca au protestat vineri, pe scările rectoratului, cerând întoarcerea la catedră a unui cadru didactic.

Răzvan Cherecheş a fost demis săptămâna trecută, spre nemulţumirea studenţilor universităţii clujene, care s-au adunat în jurul orei 10.00 pe scările rectoratului.

"Vrem să fie un protest paşnic, nu să aducem deservicii imaginii universităţii, dar noi vrem să transmitem că regretăm profund decizia de a-l lua de la catedră pe domnul profesor de ştiinţe politice, pe domnul Cherecheş, care ne-a ajutat foarte mult", a spus Mihai Popa, student în anul I la specializarea comunicare şi relaţii publice.

Studenţii au avut două bannere pe  care scria "Cherecheş la catedră" şi "Ne place Cherecheş", după care au scandat "Cherecheş".

Potrivit UBB Cluj-Napoca, Răzvan Cherecheş nu a fost concediat, el fiind cercetător ştiinţific III în cadrul Institutului de Cercetări Sociale al Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării şi nu îndeplineşte standardele şi criteriile pentru a fi cadru didactice universitar.

Sus-numitul (n.r. Răzvan Cherecheş) este un absolvent de medicină, care a fost adus în universitate de un decan (n.r. Cătălin Baba), cumnatul său. După cum se poate observa din acte oficiale, acesta din urmă a încercat să îl promoveze drept cadru didactic, în pofida rezultatelor profesionale mediocre, ceea ce Rectoratul din 2005 a respins, pe drept. Ulterior, profitând de buna credinţă a diferiţilor oameni, care au semnat hârtii fără să îşi dea seama că sunt înşelaţi, decanul a reuşit să îl plaseze pe sus-numitul într-un program al Uniunii Europene (se ştie că Uniunea Europeană descurajează programe făcute cu rude). Administraţia Universităţii Babeş-Bolyai a arătat că acest program are probleme grave, o parte din documente fiind deja făcute publice", se arată în comunicatul Universităţii "Babeş-Bolyai"din Cluj-Napoca.

"Sus-numitul (n.r. Răzvan Cherecheş) caută să susţină ore de predare în locul cumnatului său, ceea ce nu se face în nicio universitate din lume. El caută să influenţeze studenţii neinformaţi, cărora le etalează pericole dacă el nu ar preda. Sus-numitul (n.r. Răzvan Cherecheş) nu este cadru didactic al Universităţii Babeş-Bolyai", mai scrie în comunicatul Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca".