MENIU

Circa 300 de persoane, printre care 20 de jurnalişti, au fost întoarse de la graniţa cu Republica Moldova

Foto: NewsIn

Aproape 300 de persoane, printre care 20 de jurnalişti, au fost întoarse, de marţi până miercuri dimineaţă, de la graniţa cu Republica Moldova de autorităţile din această ţară, informează surse din Poliţia de Frontieră.

Potrivit acestora, în cazul jurnaliştilor, autorităţile moldovene au motivat refuzul pentru a le permite intrarea pe teritoriul Republicii Moldova prin lipsa acreditărilor, invitaţiilor sau a documentelor pentru aparatură.

În cazul celorlalte persoane de cetăţenie română, moldoveană şi bulgară, s-a invocat lipsa invitaţiilor, nejustificarea călătoriei sau probleme tehnice ivite la reţeaua de calculatoare a Poliţiei de frontieră din Republica Moldova.

Sursele au mai precizat că persoanele care au fost întoarse de la graniţă au declarat autorităţilor române că moldovenii i-au plimbat de la un punct de trecere al frontierei la altul.

De marţi dimineaţă, poliţiştii de frontieră români care asigură punctele Sculeni - Iaşi, Albiţa - Vaslui, Stânca - Botoşani, Galaţi şi Oancea, au permis tuturor persoanelor să iasă din România, însă au fost oprite de autorităţile din Republica Moldova.

Până la această oră, autorităţile din Republica Moldova nu au comunicat oficial închiderea punctelor de trecere a frontierei.