MENIU

Ciolacu dă cărțile pe față în scandalul Schengen: Cherecheș a trecut vama cu buletinul unui văr, să nu mai dăm vina pe alții

Cherecheș alături de vărul de al cărui buletin s-a folosit pentru a ieși din România

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, luni, că politicienii ar trebui să înceteze cu discursurile triumfaliste legate de aderarea României la spațiul Schengen, precum și la a da vina pe alții pentru întârziere. Șeful guvernului a reamintit despre episodul jenant al ieșirii din țară a primarului fugar Cătălin Cherecheș, pe sub nasul vameșilor sau chiar cu complicitatea acestora.

Întrebat despre stadiul discuțiilor legate de aderarea la spațiul Schengen, Marcel Ciolacu a afirmat că se bucură de faptul că Austria se dovedește mai flaxibilă.

 

"Normal că nu puteau anunța triumfalist că România va intra fără condiții în Schengen cu aeroporturile. Ministrul de Interne va merge la negocieri în Slovacia. Probabil că discuția cu intrarea cu granițele terestre va continua anul viitor. (...) Cherecheș a trecut vama cu buletinul unui văr. Nu putem să dăm vina mereu pe altcineva," a afirmat șeful Guvernului.

 

"În martie vom intra în Schengen cu aeroporturile. Depinde și de Olanda, care are rezerve față de Bulgaria. Așteptăm această decizie a Olandei pentru a vedea abordarea pe care o va avea România ulterior. Așteptăm decizia parlamentului din Olanda și apoi voi sta de vorbă cu președintele României și cu cei care reprezintă România la Bruxelles. (...)Au fost foarte multe negocieri pe Schengen duse de ministrul de Interne, ministra de Externe, președintele României și de mine personal," a mai declarat Ciolacu. 

Mai multe articole despre:
cherecheș ciolacu schengen austria scandal