MENIU

Ciocniri la Teheran între susţinătorii lui Ahmadinejad şi cei ai lui Moussavi

Foto: www.hinduonnet.com

Susţinători ai lui Mahmoud Ahmadinejad, aflaţi pe motociclete, au intrat în conflict cu un grup de protestatari, susţinători ai contracandidatului Moussavi, la Teheran, a declarat un martor ocular.

Potrivit martorului ocular, s-au înregistrat ciocniri între grupurile rivale, iar susţinătorii lui Ahmadinejad au folosit beţe pentru a-i lovi pe opozanţi.

Anterior, site-ul lui Mir Hossein Moussavi şi Mehdi Karoubi, doi candidaţi care contestă validitatea realegerii preşedintelui Mahmoud Ahmadinejad, anunţa că aceştia vor fi prezenţi la o manifestanţie interzisă de astăzi după-amiază, pentru a face un apel la calm.

"Anunţând că marşul a fost amânat, Moussavi şi Karoubi precizează că vor lua parte la manifestaţia de astăzi", se arată în comunicatul de pe site.

Anunţul a venit după ce televiziunea a relatat despre întâlnirea lui Moussavi şi ghidul suprem, ayatollahul Ali Khamenei, în cursul căreia acesta l-a avertizat pe candidatul învins să îşi continue contestarea folosind doar căile legale.

Pe de altă parte, Ministerul de Interne iranian a declarat că Moussavi este responsabil pentru consecinţele oricărui miting.
Mai multe articole despre:
ciocniri Teheran Mahmoud Ahmadinejad