MENIU

Ciocniri între studenţi şi poliţie la Paris

Foto: parislogue.com

Mai multe ciocniri au avut loc în noaptea de marţi spre miercuri în cartierul parizian Montmartre, între studenţii care manifestau şi poliţie, relatează AFP.

După incidente, pe jos erau numeroase bucăţi de sticlă, iar vitrinele unei supermarket şi a două agenţii bancare au fost sparte. Mai mulţi martori au declarat că circa 150 de tineri au intrat pe stradă şi au comis acte de vandalism.

Un student a declarat că o parte dintre miile de studenţi care s-au întâlnit în cursul serii de marţi la Universitatea din Paris, în cadrul unei mobilizări a profesorilor şi cercetătorilor împotriva unui proiect guvernamental, au decis să manifesteze spontan pe străzile capitalei.

După ce au blocat pentru scurt timp circulaţia în apropiere de Place du Châtelet, din centrul Parisului, grupul a mers în cartierele Montmartre şi Barbes, din nordul oraşului, unde au fost urmăriţi de poliţişti, a spus studentul. 

Un jurnalist AFP a văzut zeci de vehicule de poliţie în zonă şi a asistat la o arestare. Contactată de agenţia de ştiri, Prefectura Poliţiei nu au comentat informaţiile.

Mai multe articole despre:
Paris studenţi poliţie ciocniri