MENIU

Cine îşi poate schimba mai uşor domeniul de activitate în criză

Foto: standard.money.ro

Recesiunea economică a destabilizat anumite domenii de activitate, în timp ce alte industrii au rămas mai puţin afectate. Cine sunt angajaţii care pot trece cel mai uşor dintr-o barcă în alta şi ce trebuie să ştie aceştia ne lămuresc specialiştii în resurse umane.

“Angajaţii din PR şi marketing pot migra către un post în customer services, unde, în momentul de faţă, încă se mai fac angajări. O altă categorie de angajaţi care au şanse să se reorienteze este personalul administrativ, aceştia pot ocupa funcţii în customer services sau secretariat. În prezent, inginerii care au rămas fără job au oportunităţi pentru posturi de ingineri ofertare în proiecte din fonduri UE”, spune Ioana Moholea, project manager în cadrul firmei de consultanţă în resurse umane Perspective Group.

Aceasta este de părere că se pot reorienta rapid cei care au o bază de abilităţi şi cunoştinţe uşor transferabile. 

De asemenea, angajaţii care sunt deschişi, flexibili şi dornici să înveţe au şanse reale de a-şi găsi un job într-un domeniu apropiat. În opinia managerului Perspective Group, cel mai greu adaptabili sunt angajaţii cu trei-şase ani de experienţă care au un grad înalt de specializare. Citeşte mai mult în Business Standard

Mai multe articole despre:
criză resurse umane standard.money.ro