MENIU

Cinci fraţi din Alba, bătuţi în mod repetat de tatăl lor, au apelat la autorităţi pentru a-i salva

Foto: RTV
După ani întregi în care au fost supuşi violenţei tatălui lor, cinci copii au apelat la Protecţia socială

Calvar pentru cinci fraţi din judeţul Alba, care au fost bătuţi în repetate rânduri de tatăl lor. Drama micuţilor a luat sfârşit după ce Direcţia pentru Protecţia Copilului din judeţ a aflat de cele întâmplate şi a decis internarea fraţilor într-un centru de plasament.

Ultima bătaie pe care au îndurat-o cei cinci fraţi, cu vârste cuprinse între doi şi 14 ani a fost săptămâna trecută. Sătul de cele păţite, cel mai mare dintre ei a povestit totul autorităţilor.

"Copilul a venit la biroul de asistenţă socială spunându-mi că a fost bătut de tatăl său, aruncat din casă şi rugându-mă să îl protejez pentru că nu se mai întoarce acasă", a declarat Maria Hudrea asistent social.

Copilul le-a mai spus autorităţilor că din cauza bătăilor a vrut să se sinucidă şi a înghiţit otravă pentru şobolani. Asistenţii sociali au anunţat poliţia.

Cei cinci au fost preluaţi de autorităţi şi vor începe o viaţă nouă.

"În acţiunea pe care o depunem în instanţă pe lângă plasamentul minorilor o să solicităm şi decăderea tatălui din exercitarea drepturilor părinteşti sau sancţionarea tatălui pentru rele tratamente aplicate minorului", a spus Sorin Chirilă, director DGASPC Alba.

Anul trecut, în judeţul Alba s-au înregistrat 20 de cazuri în care părinţii şi-au agresat copiii. În fiecare dintre aceste situaţii, copilul a fost luat de lângă părinţi.