MENIU

China organizează căsătorii colective pentru cei rămaşi văduvi în urma cutremurului din Sichuan

Foto: map-of-china.co.u

Statul chinez va plăti pentru căsătoria colectivă a 40 de supravieţuitori ai cutremurului din Sichuan de anul trecut, care şi-au pierdut soţii în catastrofă, iar cei cu funcţii oficiale au prioritate.

"Douăzeci de cupluri vor fi alese la final, dintre care zece trebuie să aibă cel puţin un membru cu funcţie oficială, iar celelalte zece vor fi formate din oameni obişnuiţi", scrie cotidianul Tianfu Morning Post din Sichuan, citând o sursă guvernamentală.

Cutremurul din 12 mai 2008 a provocat moartea a peste 80.000 de persoane, distrugând complet oraşe şi sate întregi din sud-vestul Chinei şi lăsând milioane de oameni pe drumuri.

Nu există cifre în ceea ce priveşte numărul de chinezi care şi-au pierdut soţii în catastrofă, dar ziarele au scris despre oficiali locali care s-au sinucis din cauza suferinţei provocate de pierderea soţiilor şi a stresului posttraumatic.

Căsătoria colectivă va avea loc luna viitoare, iar fiecare cuplu poate invita opt apropiaţi la ceremonie. După ceremonie, cuplurile vor primi cadou o călătorie în insula tropicală Hainan, din sudul ţării.

Mai multe articole despre:
cutremur morţi China seism căsătorii Sichuan