MENIU

China a adoptat o lege pentru susţinerea energiei regenerabile

Raport ÎNGRIJORĂTOR al ONU: Cu 20% mai multe gaze cu efect de seră în atmosferă

Adunarea naţională populară (parlamentul, n.r.) a Chinei a adoptat o lege care obligă în special societăţile de distribuţie să cumpere toată electricitatea produsă de sectorul energiei regenerabile, într-un demers împotriva încălzirii globale, scrie AFP.

Legea revizuită va intra în vigoare din aprilie 2010, iar societăţile care nu vor aplica modificările aduse vor fi nevoite să plătească amenzi ce se ridică la dublul pierderilor economice ale producătorilor de energie solară, eoliană sau hidraulică.

La mai puţin de zece zile de la reuniunea de la Copenhaga, China şi-a revizuit acţiunile privind energia regenerabilă, pentru a proteja prin lege angajamentul Chinei de reducere voluntară e emisiilor de dioxid de carbon, a spus vice-preşedintele comisiei de mediu a parlamentului, Ni Yuefeng.

Pe de altă parte, oficialii chinezi au dat din nou asigurări că \"atitudinea primului ministru Wen Jiabao de la Copenhaga a demonstrat determinarea şi încrederea guvernului chinez\".

Cel mai mare poluator al lumii, China, s-a opus la Copenhaga adoptării obiectivelor ce reduc emisiile de gaze cu efect de seră şi a atras astfel critici din partea unor ţări occidentale. China s-a angajat să îşi reducă \"amprenta carbonică\" (emisiile de poluare ca unitate în PIB) de la 45% la 40% până în 2020, conform unui raport din 2005.