MENIU

Chiliman către Oprescu: Dacă sunt şase persoane pe iarbă, care dintre ele va fi amendată?

Foto: catalinacalin.wordpress.com

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, critică decizia Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti de a limita accesul pe iarba din parcuri.

Municipalitatea bucureşteană a decis săptămâna trecută să interzică accesul pe iarba din parcuri grupurilor mai mari de cinci persoane.

Decizia este tratată ironic de primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, pe blogul său personal. "Nu ştiu cum se întâmplă că întotdeauna o idee bună sfârşeşte prin a fi uşor călcată în picioare. Aşa s-a întâmplat cu hotărîrea de a permite în sfîrşit accesul pe iarbă în parcurile Capitalei", scrie edilul Sectorului 1.

"Dacă vor fi 6 persoane, care dintre ele va fi amendată? În plus, câte minute poţi sta sau câte grupe de 5 persoane pot intra, prin rotaţie, sau doar 5 persoane pe zi, într-o săptămână, pe lună... Da, grea problemă de matematică ne-a dat administraţia Capitalei. Sau li se va da politiştilor comunitari sarcina să numere persoanele de pe iarbă, să li se dea bonuri de ordine? Este absurd!", continuă Chiliman.

Chiliman vine şi cu contraexemple din Europa: "Să luăm un singur exemplu. Grădinile luxemburgheze din Paris, unde studenţii de la Sorbona vin să înveţe, să stea de vorbă, să stea lungiţi, unde familiile îşi aduc copiii să se joace într-un loc sigur şi departe de aglomeraţie. Iarba verde pare să le placă în mod deosebit, iar Primăria Parisului a decis să le facă pe plac. Şi totul este reglementat. La intrarea în parc există o plăcuţă în care eşti invitat să iei loc pe iarbă".