MENIU

Chestorul Virgil Ardelean este noul şef al DGIPI. Vezi aici ce schimbări a mai făcut ministrul Gabriel Oprea în Ministerul de Interne

Foto: România Liberă
Gabriel Oprea a anunţat mai multe schimbări în ministerul pe care îl conduce

Ministrul de Interne Gabriel Oprea a decapitat şefia Poliţiei Române şi a Direcţiei de Informaţii a ministerului. Surprinzătoare a fost revenirea chestorului Virgil Ardelean, cunoscut sub porecla ''Vulpea'', la conducerea serviciului de informaţii din Ministerul de Interne. Noul şef al Poliţiei Române este chestorul Petre Tobă, fost adjunct al instituţiei.

Ministrul Gabriel Oprea a schimbat şi şefii, dar şi adjuncţii poliţiei şi serviciului secret al ministerului de interne.

Şefia IGPR va fi asigurată de chestorul Petre Tobă, fost adjunct al instituţiei. Din noua echipă mai fac parte trei adjuncţi.

Cea mai surprinzătoare mutare este însă la şefia serviciului secret al Ministerului de Interne. Virgil Ardelean este noul şef al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI) a Ministerului Administraţiei şi Internelor, în locul lui Petru Albu.

Ardelean, zis Vulpea, a condus mai bine de opt ani Direcţia de Informaţii a Ministerului de Interne şi a demisionat în 2007, la 10 luni după fuga din ţară a sirianului Omar Hayssam.

Ministrul Oprea a numit şi patru secretari de stat. Unul dintre ei este Cătălin Vrabie, de la PSD, fost prefect de Vrancea. Mare vânător, el a fost prins, în urmă cu doi ani, cu un ţap în portbagaj, dar anchetatorii n-au avut substanţele necesare pentru a dovedi că Vrabie a făcut braconaj. Deocamdată, şefii celorlalte structuri de la interne - jandarmeria, anticorupţia, frontiera şi poliţia capitalei pot răsufla uşuraţi. Ministrul Gabriel Oprea nu a anunţat nici o schimbare.

Mai multe articole despre:
DGIPI schimbări şef Virgil Ardelean MIRA Gabriel Oprea