MENIU

CFR Cluj - FC Timişoara 3-0. Cupa României merge pentru al doilea an consecutiv la CFR!

Foto: NewsIn

CFR Cluj a câştigat pentru al doilea an consecutiv Cupa României, după ce a învins FC Timişoara, cu scorul de 3-0, în finala disputată la Târgu Jiu şi marcată de incidentele provocate de fanii timişoreni.

CFR CLUJ - FC TIMIŞOARA 3-0

Componenţa echipelor:

CFR Cluj: Nuno Claro - Tony, G. Mureşan, Alcantara, Panin - Dani - Mara (Ruiz 81), Peralta (Pereira 58), Culio, Deac (Dubarbier 69) - Y. Kone. Antrenor: Antonio Conceicao.

FC Timişoara: Pantilimon - Bădoi (Arman Karamyan 46), Nibombe (Luchin 75), Cisovsky, Latovlevici - St. Stancu, Alexa, Borbely (Vrsic 58), Art. Karamyan - Parks, G. Bucur. Antrenor: Valentin Velcea.

Arbitri: Cristian Balaj - Cristian Nica, Aurel Oniţa - Marius Avram.

Stadionul Municipal, Târgu Jiu.

 

Cele mai importante momente ale meciului:

Min.90+2 FC Timişoara nu marchează nici cu poarta goală. Nuno Claro a ieşit dintre buturi pentru a respinge, a făcut-o greşit, iar un jucător timişorean a trimis spre poartă, de unde Mureşan a respins, însă, sigur cu capul.

Min. 85 Situaţie incredibilă la Târgu Jiu. Artiom Karamyan a trimis mingea în plasă, dar într-un moment în care un suporter al Timişoarei intrase pe teren şi, mai mult, chiar a încercat să respingă balonul şutat de armean. Scorul rămâne 3-0, iar jocul este întrerupt pentru ca suporterii să fie scoşi de pe teren.

Min. 84 FC Timişoara are ghinion. O minge trimisă cu capul Artiom Karamyan din centrul careului este respinsă imprecis de Nuno Claro, mingea se îndreaptă spre poartă, dar prinde pământul şi iese în afara terenului.

Min. 80 Nuno Claro are o intervenţie de excepţie la un şut la colţul scurt al lui Gigel Bucur.

Min. 65 FC Timişoara caută disperată golul. La o lovitură liberă executată de nou-intratul Vrsic, Arman Karmyan a fost la un pas de a relua spre poartă, dar s-a ciocnit violent de portarul Nuno Claro. Acesta a rămas întins pe gazon, mingea a ricoşat la Gigel Bucur, care a reluat spre poartă, dar Gabriel Mureşan a respins foarte bine de la colţul scurt, acordând corner. Lovitura de colţ a rămas fără rezultat pe tabelă.

Min. 50 Fanii timişoreni continuă să-şi dea în petic şi au aprins mai multe fumigene în tribună, una dintre ele ajungând din nou pe teren.

În pauză la Târgu Jiu a avut loc un spectacol de lumini. Iniţial, acesta ar fi trebuit să se producă înainte de startul jocului, dar lumina puternică de afară nu a permis acest lucru.

Min. 37 Jocul a fost întrerupt de centralul Cristi Balaj, din cauza incidentelor provocate de fanii Timişoarei, care au rupt gardul, au încercat să intre pe teren şi au aruncat cu fumigene în suprafaţa de joc. Suporterii bănăţeni au scandat "Ieşiţi afară!", cerându-le favoriţilor să iasă de pe teren, însă în cele din urmă jocul s-a reluat.

Min. 32 Replica a venit rapid din partea clujenilor, care vor să facă spectacol. Un contraatac rapid al celor de la CFR a făcut ca mingea să ajungă la Deac, care, singur cu Pantilimon a tras pe centrul porţii, unde se afla şi portarul bănăţenilor, care a respins cu mâna.

Min. 31 Balasz Borbely a fost aproape de gol, un balon trimis de el cu capul din careu fiind scos de sub transversală, în corner, de Nuno Claro. Lovitura de colţ a rămas fără rezultat.

Min. 27 Penalty pentru CFR Cluj, după un duel la marginea careului între Latovlevici şi clujeanul Tony, care a fost trântit de fundaşul bănăţean.

Min. 20 După primirea golului, timişorenii au început să alerge după egalare, însă acţiunile lui Gigel Bucur, Parks şi Artiom Karamian au rămas fără rezultat.

Mai multe articole despre:
CFR Cluj Cupa României finala FC Timişoara