MENIU

CFR Cluj a scăpat printre degete victoria la Alba Iulia

Foto: www.cfr1907.ro

Unirea Alba Iulia a smuls un punct în meciul cu CFR Cluj, scor 1-1, disputat duminică, în etapa a 12-a a Ligii I, după ce a egalat pe final, graţie unei reuşite de generic a căpitanului Răzvan Dâlbea.

Prima repriză s-a încheiat cu scorul de 0-0, după ce Unirea a stat bine în teren, iar clujenii s-au mulţumit să aştepte apariţia unor breşe în angrenajul pus la punct de Adrian Falub. Dacă atacurile gazdelor au fost stopate din timp de defensiva fostei campioane, cea mai mare ocazie a primei părţi a apărut în minutul 18, când Traore a profitat de o eroare a lui Bonacin, veriga slabă din defensiva Unirii, şi a şutat puternic de la 18 metri, Rotaru reuşind însă să intervină salvator.

La reluare, lucrurile s-au schimbat după ce CFR Cluj a deschis scorul prin Traore (55), după o bâlbâială în careul gazdelor, care au acuzat un fault în atac. Balaj a fost însă de neclintit, iar jocul s-a reluat de la scorul de 0-1.

Unirea a jucat în continuare curajos, sperând că va obţine cel puţin un punct, iar CFR a continuat să nu funcţioneze la parametri maximi în atac, unde s-a simţit lipsa lui Yssouf Kone. Cum defensiva a funcţionat, însă, bine, Unirii i-a rămas să îşi încerce norocul cu şuturi de la distanţă şi ar fi putut egala în minutul 85, când Nuno Claro s-a întins serios pentru a respinge în corner un şut din lovitură liberă al lui Cristea.

Portarul portughez nu a mai putut face însă nimic în minutul 89, când CFR părea că va pleca victorioasă din "Cetate". Căpitanul Unirii Alba Iulia, Răzvan Dâlbea, a prins o "torpilă" de la aproape 40 de metri, din voleu, care s-a oprit în plasă după ce a "muşcat" pământul chiar în faţa goal-keeper-ului oaspeţilor.

Deşi au marcat şi cu şansă, cei de la Unirea au prins aripi pe final şi chiar ar fi putut forţa victoria, dacă Verdeş, care a avut şansa de a scăpa singur cu Nuno Claro, nu ar fi ratat preluarea, permiţându-i portarului portughez, ieşit dintre buturi până la mijlocul terenului, să-l deposedeze chiar şi cu preţul unui fault.

CASETA TEHNICĂ

UNIREA ALBA IULIA-CFR CLUJ (Dâlbea 89 / Traore 55)

Alba Iulia: Rotaru - S. Rădoi, Bonacin, Vujadinovic, Vitinha - Olah (Selagea 84), Dâlbea, N. Varga (Verdeş 75), C. Cristea - Veljovic, G. Grozav (Sg. Costea 64). Antrenor: Adrian Falub.

CFR Cluj: Nuno Claro - Tony, Cadu, Alcantara, Panin - Mureşan - Culio, Peralta (Dubarbier 58), Deac (Mara 84) - Traore, Nei (Didi 58). Antrenor: Antonio Conceicao.

Cartonaşe galbene: Varga 69 / Deac 6, Cadu 13, Peralta 16, Nei 58, Didi 66, Nuno Claro 90+1

Arbitri: Cristian Balaj - Adrian Vidan, Florin Păunescu

Stadion: Cetate; Spectatori: 5.500

Vezi aici cum s-a desfăşurat partida Unirea Alba Iulia - CFR Cluj, scor 1-1.

Mai multe articole despre:
Liga I CFR Cluj Etapa a 12-a Unirea Alba Iulia