MENIU

CFR: 200 de trenuri sunt anulate, ca urmare a scăderii cu până la 8% a călătorilor în ianuarie

Foto: NewsIn

CFR Călători a înregistrat în ianuarie 2009 o scădere a fluxului de călători cu până la 8%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, motiv pentru care au fost anulate temporar 200 de trenuri, a declarat pentru NewsIn directorul de marketing al companiei, Adrian Vlaicu.

"Avem probleme cu adaptarea la trafic, iar acest lucru s-a constatat în urma unor statistici din luna ianuarie, când am observat că fluxul de călători a scăzut cu până la 8% faţă de aceeaşi lună a anului trecut. Ca urmare, am făcut o analiză şi, în februarie, am recurs la anularea temporară cu aproximativ 5% a unor trenuri", a declarat Adrian Vlaicu.

CFR Călători îşi adaptează oferta la cerinţele de transport ale economiei, ceea ce înseamnă nu numai anulări de trenuri, ci şi relocări, potrivit directorului de marketing al companiei. "Este necesară menţinerea unui grad minim de eficienţă a serviciului şi trebuie să asigurăm un pachet minim social", consideră Vlaicu. Acesta a subliniat faptul că foarte mulţi călători sunt descoperiţi fără bilet.  

"Nu intenţionăm să majorăm tarifele biletelor la CFR Călători, deoarece în condiţiile în care s-ar produce o astfel de majorare pe segmentul de călători ar însemna practic o sinucidere. În condiţiile crizei nu intenţionăm să facem nici o astfel de majorare", spunea, în ianuarie, subsecretarul de stat în MTI, Constantin Axinia.

Reprezentanţii CFR Călători au anunţat că fluxul de călători pe rutele internaţionale se încadrează în parametrii normali, Bucureşti-Viena şi retur fiind cel mai solicitat traseu.

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) a anunţat vineri sindicatele că va reduce numărul personalului la CFR Călători şi filialele ei cu 2.545. Federaţia Naţională Feroviară Mişcare Comercial (FNFMC) a anunţat că se opune categoric disponibilizărilor de personal şi va uza de toate formele legale de protest pentru a menţine locurile de muncă.