MENIU

Cercetătorii britanici au creat un gel inovator pentru alungirea genelor

Foto: tribuna.ro

O echipă de cercetători din Franţa a descoperit un gel care permite genelor să devină mai lungi, astfel încât, în curând, mascara va fi un obiect cosmetic de domeniul trecutului, informează cotidianul britanic The Independent.

Gelul creat de cercetătorii francezi se bazează pe o formulă compusă din acid citric cu aminoacizi, cunoscuţi sub denumirea de arginina şi extracte din planta Centella asiatica, provenită din Mexic. Tratamentul se aplică la rădăcina genelor în fiecare noapte timp de trei luni. Soluţia a fost deja testată pe 32 de femei care au observat o alungire a genelor cuprinsă între 20 şi 30% .

Cercetătorii companiei  L'Oreal din Paris au studiat timp de trei ani de zile genele comparându-le cu firele de păr de pe întreg corpul uman. Astfel au descoperit că firele de păr de pe cap cresc timp de trei ani, în timp genele au o viaţă de doar trei luni înainte de a se regenera, fapt care le limitează considerabil perioada de creştere. De aici au pornit şi premisele studiului întreprins, ei încercând să găsească o soluţie cât mai eficientă care să prelungească perioada de creştere amânând, astfel procesul natural de regenerare.

Genele lungi şi lucioase au fost considerate un semn de frumuseţe şi eleganţă încă din timpurile Egiptului antic, dar până în prezent femeile au avut la îndemână doar mascara şi genele false pentru a-şi face ochii cât mai expresivi .
Femeile din Marea Britanie, de pildă, cheltuiesc anual aproximativ 192 de milioane de lire pe mascara.
Mai multe articole despre:
cercetători gene