MENIU

Celebrul ursuleţ Knut profită din plin de ultima iarnă petrecută la Berlin - VEZI GALERIE FOTO

Foto: telegraph.co.uk
Foto: telegraph.co.uk
Foto: telegraph.co.uk

Vedeta grădinii zoologice din Berlin, ursul polar Knut, se pregăteşte de plecare. Nu înainte însă de a profita de ultima iarnă petrecută în capitala Germaniei. Ultima zăpadă căzută în Berlin l-a făcut cu adevărat fericit pe Knut. În ultimele imagini, Knut a fost surprins jucându-se cu zăpadă, sub ochii a zeci de vizitatori ai grădinii zoologice.

Knut s-a născut la 5 decembrie 2006 la Grădina Zoologică din Berlin. Respins la naştere de mama sa naturală, Knut a fost crescut de îngrijitorii grădinii zoologice, fiind primul urs polar care a supravieţuit după naştere la Grădina Zoologică din Berlin, în ultimii 30 de ani.

La scurt timp după naştere, Knut a devenit subiectul unui adevărat fenomen mass-media, botezat chiar ''Knutmania'', dar şi un adevărat succes comercial. Potrivit estimărilor, Knut a adus Grădinii Zoologice din Berlin, în 2007, un venit de şapte milioane de euro. De asemenea numărul vizitatorilor a înregistrat o creştere de 30%, anul 2007 devenind astfel cel mai profitabil an, din întreaga istorie de 163 de ani a grădinii zoologice berlineze. 

În acest an, Knut se va muta la Grădina Zoologică din Neumuenster, acolo unde se află şi tatăl său. 



Mai multe articole despre:
Gradina Zoologică Knut urs polar