MENIU

Cele mai trăznite albume de Crăciun: de la Alice Cooper la Adam Sandler

Foto: 24fun.ro

Când nu colindă despre razboiul atomic sau Moşul psihopat, muzicienii puşi pe glume orchestrează colindele în cheie heavy metal sau cu “voci” de căţei. Iată şapte dintre cele mai insolente şi mai blasfemiatoare albume de Crăciun.

7. Dr. Demento Presents the Greatest Christmas Novelty CD of All Time (1989)

“Suntem chiar în epicentrul Crăciunului, butonul a fost apăsat, radioul ne spune că n-a fost un test. Peste tot cad bombe atomice”, cânta printre saxofoane şi clopotei comicul american “Weird Al” Yankovic în colinda satirică „Christmas at Ground Zero”. Este doar una dintre bunătătile din care vă puteţi înfrupta ascultând compilaţia de sezon a DJ-ului de radio Barry Hansen (aka Dr. Demento). Printre alte trufe, mai găsiti melodia nebunului (la propriu) Wild Man Fischer, intitulata „I’m A Christmas Tree”, dar şi colinda veveriţelor din desenele animate The Chipmunks, „Christmas Don’t Be Late”.

6. A Cherry Cherry Christmas (2009)

Aflat la cel de-al treilea album de sărbători, venerabilul Neil Diamond se ţine de poante, interpretând când melodii de un cinism funebru, când satire la adresa evreilor. Astfel, aşa-zisul colind „Have Yourself A Merry Little Christmas”, compus în timpul celui de-al doilea război mondial, grăieşte cam aşa: „Bucură-te de Crăciunul tău mititel, că poate e ultimul/ Poate la anul vom fi deja intraţi in istorie”. Pe de altă parte, Diamond n-a rezistat tentaţiei de a relua răutăcioasa piesă „The Chanukah Song”, compusă de comicul Adam Sandler, cu referire la alienarea copiilor evrei marginalizaţi în timpul sărbătorii de Crăciun.

5. Christmas Rap (1987)

După ce Run DMC a avut un succes neaşteptat cu pseudocolindul „Christmas In Hollis”, a curs cu tot felul de compilaţii rap dedicate sărbătorilor de iarna. Clasică rămâne selecţia din 1987, care include pe lângă piesa celor de la Run DMC, melodii precum „Chillin’ With Santa” (Derek B) sau „Dana Dane Is Coming to Town” (Dana Dane). Iata un cadou de sezon ideal pentru rapperii de şcoală veche.

4. We Wish You A Metal Xmas And A Headbanging New Year (2008)

Când îl auzi pe Alice Cooper cântând cu vocea răguşită şi diabolică “You better watch out, Santa Claus is coming to town”, fiori reci te trec pe şira spinării, de parcă s-ar apropia cine ştie ce monstru sau făptură drăcească. „Santa Claus Is Coming to Town” nu este singurul colind cu care trupele de heavy-metal şi-au încercat forţele. Albumul „We Wish You A Metal Xmas” a reunit cei mai buni instrumentişti şi solişti de metal şi hard rock, proveniţi din trupe precum Whitesnake, Deep Purple, Motorhead sau Queensryche. Totul pentru a da viaţă pe riffuri de chitară electrică legendarelor „Little Drummer Boy” şi „We Wish You A Merry Christmas”.

 Aflaţi ce albume se află pe primele trei locuri de pe 24Fun.ro.