MENIU

Cele mai "tari" transferuri de fotbalişti din lume! Creveţi, cârnaţi şi altele! Vezi aici ce s-a mai oferit pe unii jucători

Foto: The Independent

Transferurile de fotbalişti nu se fac numai pe bani grei, ci şi pe...carne, creveţi sau bere. Cotidianul britanic "The Independent" a alcătuit un top al celor mai ciudate transferuri din fotbal, iar românii deţin capul de afiş.

"The Independent" a făcut un top al celor mai trăsnite transferuri din istorie. În 2006, Marius Cioară a plecat de la UTA la Regal Hornia pentru...15 kilograme de cârnaţi. La doar o zi după ce a aflat ce au cerut arădenii în schimbul său, fundaşul a decis să se retragă din fotbal. De ruşine, Cioară a ales să plece la muncă în Spania.

În 1998, Jiul Petroşani a făcut o afacere la fel de bizară. Ion Radu a fost transferat la Vâlcea pe două tone de carne, în timp ce Liviu Baicea a fost cedat la UTA în schimbul a 10 mingi de fotbal.

Englezii au făcut şi ei transferuri de tot râsul. Celebrul atacant Ian Wright a plecat în 1985 de la Greenwich la Cristal Palace pe un set de haltere. În 1921, Hull City l-a achiziţionat pe Ernie Blackinsop pentru 100 de lire şi 115 litri de bere.

În Norvegia este de pomină transferul lui Kenneth Kristensen, care a ajuns în 2002 la Floey pentru echivalentul greutăţii lui în creveţi.
Mai multe articole despre:
fotbalişti transferuri ciudate