MENIU

Cele mai spectaculoase măsuri luate în lume pentru a împiedica răspândirea gripei porcine

Foto: revistafucsia.com

De la sacrificarea întregului şeptel de porci în Egipt, la decizia Chinei de a plasa în carantină 70 de mexicani, unele ţări au luat măsuri spectaculoase pentru a ţine sub control propagarea gripei porcine.

Egiptul a anunţat sacrificarea sistematică a tuturor porcilor din ţară, adică în jur de 250.000. Consecinţă: ciocniri violente între poliţişti şi crescători, majoritatea creştini.

Cei trei porci mistreţi de la grădina zoologică din Bagdad au fost sacrificaţi ca măsură de precauţie, după ce Ministerul Sănătăţii dăduse totuşi asigurări că animalele vor fi cruţate.

15 ţări, printre care China şi Rusia, au interzis sau impus restricţii la importurile de porci şi produse derivate din Mexic, Spania, Canada şi Statele Unite.

China a ordonat plasarea în carantină a 70 de mexicani la Beijing şi Shanghai. Mexicul a trimis un avion în China pentru a-i repatria.

300 de clienţi şi membri ai personalului sunt în continuare închişi la Metropark Hotel, Hong Kong, unde a fost cazat timp de doar câteva ore un mexican de 25 de ani infectat cu virusul gripei porcine.

Franţa a decis restricţionarea sosirilor şi plecărilor curselor aeriene dinspre şi spre Mexic într-o zonă special amenajată pe aeroportul Roissy-Charles de Gaulle.

Un avion al United Airlines cu 245 de pasageri şi 16 membri ai echipajului care asigura o legătură Munchen - Washington, a aterizat la Boston din cauza unei pasagere "care avea sau spunea că are simptome de gripă".

250 de soldaţi de la o unitate din Fribourg, Elveţia, au fost plasaţi în carantină din cauza suspiciunilor de infectare a doi dintre ei cu virusul gripei porcine.

Marele rabin sefard al Israelului a făcut apel la o zi de post şi rugăciune pentru a opri propagarea virusului gripei porcine în această ţară.
Mai multe articole despre:
China virus vaccin carantină gripă porcină