MENIU

Cele mai importante reglementări FIA privind motoarele din Formula 1 pentru sezonul 2009

Foto: F1-live.com

Pentru a reduce semnificativ costurile din F1, din cauza crizei mondiale, FIA (Federaţia Internaţională de Automobilism) a luat o serie de decizii, care afectează toate echipele implicate în "Marele Circ". Cea mai importantă măsură luată de FIA este aceea că un pilot va avea dreptul să folosească opt motoare de-a lungul sezonului 2009.

Prima dată informaţiile au apărut în presa italiană, în urma declaraţiilor boss-ului de la Ferrari, Stefano Domenicali, iar site-ul updatef1.com a făcut o scurtă trecere în revistă a modificărilor legate de motoare pentru sezonul 2009.

1. Piloţii vor avea dreptul de a folosi doar opt motoare pe parcursul sezonului 2009.

2. S-a scos din regulament obligativitatea ca piloţii să folosească un motor în două curse consecutive, astfel că vor evita riscul de a folosi acelaşi motor în două curse foarte dificile, cum sunt de exemplu cele de la Spa şi Monza (care sunt consecutive în calendarul competiţional al F1).

3. Penalizările pentru "schimbările de motor neplanificate" nu se vor aplica decât după ce piloţii îşi vor epuiza cele opt motoare alocate pentru sezon. Acest lucru ar putea aduce posibilitatea ca un pilot să concureze cu un motor în calificări şi altul în cursă, fără să fie penalizat pentru acest lucru.

Sezonul 2009 din F1 cuprinde 17 etape, iar debutul va fi la Melbourne, în Australia pe 27-29 martie.
Mai multe articole despre:
regulament reglementări Formula Unu motoare