MENIU

Cele mai frumoase imagini cu fenomene meteorologice. VEZI GALERIE FOTO

Foto: telegraph.co.uk
Foto: telegraph.co.uk
Foto: telegraph.co.uk
Foto: telegraph.co.uk
Foto: telegraph.co.uk
Foto: telegraph.co.uk
Foto: telegraph.co.uk
Foto: telegraph.co.uk
Foto: telegraph.co.uk
Foto: telegraph.co.uk
Foto: telegraph.co.uk
Foto: telegraph.co.uk
Foto: telegraph.co.uk
Foto: telegraph.co.uk

Furtună în Australia, fulgere deasupra mării, nori spectaculoşi în diverse colţuri ale lumii, toate aceste fenomene au fost surprinse de mai mulţi fotografi şi incluse într-un calendar inedit.

Biroul de meteorologie din Australia organizează în fiecare an un concurs de fotografie. Cele mai frumoase imagini sunt incluse într-un calendar, alături de poveştile lor. Telegraph.co.uk a publicat deja fotografiile câştigătaore din acest an. Tema calendarului din 2010: Oceanul care leagă pământul de atmosferă.

Aurora Australis surprinsă  deasupra Staţiei Meteorologice Casey din Antarctica în 28 iunie 2008.

Todor Iolovski şi-a demisia din funcţia de inginer electronist pentru o aventură de 14 luni în Antarctica unde a acceptat un post de inginer tehnic la Biroul de Meteorologie Casey. În iunie 2008, într-o noapte senină, fără vânt, Todor a petrecut 2 ore la o temperatură de minus 20 de grade pentru a face zece fotografii. Această imagine cu Aurora australis surprinde urmele lăsate de stele pe măsură ce Pâmântul seroteşte.

 

Ploaie la răsărit în Meekatharra, Australia de Vest la 1 aprilie 2007. Fotografia a fost surprinsă de Louise Ford, fotograf şi fermier în Paroo Station din vestul Australiei.

Fulger surprins deasupra Moana Beach, la sud de Adelaide, pe 6 decembrie 2005. John McDermott, care a surprins imaginea de mai sus, şi-a riscat viaţa pentru această fotografie. În momentul în care încerca să imortalitzeze dezlănţuirea naturii, John stătea cu piciorele în apa oceanului când a simţit \'\'o sarcină electrică în păr\'\'. A fugit imediat pe uscat. \'\'A fost prima şi ultima oară când am făcut aşa ceva\'\', spune acum John.

 

Norul Mammatus deasupra aeroportului Derby, în vestul Australiei, pe 9 decembrie 2004. Imaginea a fost surprinsă de Tony Robinson, pilot în cadrul Royal Flying Doctor Service din Australia.

 

Un nor de furtună se apropie de iahturile ancorate în Golful Rushcutters din Sydney, pe 7 august 2008. \'\'Era uriaş, ca un trabuc mare\'\', descrie imaginea, Terry Ross, fotograf în domeniul imobiliar şi autorul acestei fotografii. 

 

Un nor de furtună se apropie de plaja New Brighton, pe 30 decembrie 2008. Kathryn Lynch se afla în vacanţă cu familia când vremea s-a încălzit brusc. \'\'Apoi un vânt incredibil a măturat toata plaja. Am continuat să fac fotografii, încercând în acelaşi timp să protejez aparatul\'\', a povestit Kathryn.

 

 Un grup de nori, cu irizaţii la Katherine Gorge, pe 2 decembrie 2005. \'\'A fost un spectacol de culori intense, de o oră\'\', îşi aminteşte fotograful Peter Ostry.

Un curcubeu deasupra Victoria Dock and Sullivan’s Cove, în Hobart Australia, pe 23 februarie 2008. Web designer-rul Jamie Scuglia îşi petrece vacanţele, călătorind prin Australia, întotdeauna cu aparatul de fotografiat pregătit. În februarie 2008, se afla în camera sa de hotel când a observat un curcubeu mgnific deasupra Victoria Dock and Sullivan’s Cove. Momentul a fost imortalizat imediat.

Soarele străluceşte printr-un nor de fum, în Australia de Vest, în aprilie 2004. Kade Bouwman poartă întotdeauna cu el aparatul de fotografiat. Acest obicei s-a dovedit extrem de util în aprilie 2004, când a privit cum din elicoptere erau aruncate \'\'bombe de foc\'\', în pădurea de lângă muntele Lindsay.

Ceaţă deasupra plajei Newport, la nord de Sydney, pe 18 noiembrie 2004. Fotograful profesionist John Grainger, obişnuieşte să urmărească fenomenele meteorologice din jurul oraşului Sydney. În noiembrie 2004 a surprins un nor de ceaţă ieşind din mare.

Apele se retrag, după inundaţiile din Ourdel Station, Queensland, în februarie 2008. Imaginile au fost surprinse dintr-un mic elicopter de Helen Commens.

Nori deasupra portului Phillip Bay, Victoria, în august 2007. \'\'Unele imagini pur şi simplu cer să fie fotografiate\'\', spune Ben Albrecht, autorul acestei fotografii.

 

Nori deasupra Clonbinane, Victoria, pe 7 noiembrie 2007. Imaginile au fost surprinse de Ross Kimber, consultant în domeniul educaţiei, în Melbourne.

Mai multe articole despre:
calendar Australia furtuna mare fotografii nori