MENIU

Cele mai dorite joburi din lume

Foto: RTV

V-aţi gândit vreoadată cum e să aveţi un loc de muncă la care să faceţi ceea ce vă place şi să vă distraţi în timp ce munciţi. Iar, în plus, să mai fiţi şi plătit pentru asta? Greu de crezut, dar există în lume job-uri pe care mulţi şi le-ar dori chiar dacă nu ar câştiga nici un ban.

Poate că sună ciudat, dar la un muzeu al Căilor Ferate din York există postul de director de amuzament. Job-ul a fost ocupat de curând de Sam Pointon, un băieţel de doar şase ani, care a trimis o scrisoare în care cerea conducerii să-i ofere această funcţie, deoarece iubeşte trenurile şi este mai mult decât potrivit pentru acest job.

Un alt loc de muncă râvnit de mulţi este acela de tester de parcuri de distracţii acvatice. Mai multe persoane din lume se plimbă anual mii de kilometri şi vizitează zeci de ţări doar pentru a încerca cele mai mari parcuri acvatice.

Un job, probabil dorit mai ales de femei sau copii, este acela de tester de prăjituri. Totul e simplu, vii la serviciu, încerci toate felurile de dulciuri, iar la final nu trebuie decât să spui care îţi plac cel mai mult.

Încheiem cu un job pe care sigur nu l-ar refuza nici un bărbat, şi anume tester de prezervative. Jobul este real, o companie din Australia a angajat peste 200 de oameni ca să le testeze cele mai noi prezervative înainte de a le scoate pe piaţă.

Mai multe articole despre:
joburi