MENIU

Cele mai bune producţii muzicale ale decadei - VIDEO

wordpress.com

Albumul \"Is This It\" al trupei americane The Strokes a fost votat de revista de muzică NME cel mai bună producţie muzicală a decadei, surclasând artişti mai cunoscuţi, ca Arctic Monkeys, Yeah Yeah Yeahs, PJ Harvey şi Radiohead, topul 10 fiind oricum dominat de muzica rock.

\"Is This It\" este albumul cu care The Strokes a debutat în 2001, un alt album de debut aflându-se pe locul doi al topului, respectiv \"Up the Bracket\" cu care The Libertines şi-au început cariera muzicală în 2002.

Pe locul trei s-a clasat trupa rock Primal Scream cu albumul XTRMNTR. De altfel, primele zece poziţii din top au fost dominate de trupe de rock în care primează chitara.

\"Avem acum ultimul cuvânt despre cele mai bune albume care au caracterizat perioada 2000-2009, şi toţi cei interesaţi de muzică şi mai ales cei care au făcut muzică minunată în această perioadp au putut vota\", spune redactorul NME, Krissi Murison.

Stabilirea celui mai bun artist al decadei este un obicei al mai multor reviste de muzică, dar şi al unor topuri internaţionale, cum ar fi Billboard Music Award sau MTV Music Awards.

Mai multe articole despre:
rock albume Radiohead NME