MENIU

Cel puţin 30 de persoane au murit în Australia din cauza caniculei fără precedent

Foto: RTV
Peste 500 de pompieri încearcă să stingă incendiile izbucnite în statul australian Victoria

Cel puţin 30 de persoane au murit în ultimele zile în sudul Australiei, din cauza celei mai mari canicule din ultimul secol, care a provocat incendii, întreruperea curentului electric şi a perturbat turneul de tenis de la Melbourne.

Mai mult de 500.000 de locuinţe şi magazine din Melbourne, al doilea oraş ca mărime, au rămas fără electricitate vineri seară, din cauza unor defecţiuni provocate de caniculă.

Serviciile de intervenţie au informat sâmbătă că s-au înregistrat 30 de decese, fiind vorba mai ales de persoane de peste 70 de ani, din cauza acestui val de căldură fără precedent din 1908 încoace.

În statul Victoria, temperatura a ajuns la 43 grade Celsius vineri în unele zone. Canicula a provocat incendii de pădure, iar flăcările au distrus circa 20 de locuinţe şi au devastat o exploatare forestieră de 6.500 de hectare. Incendii majore s-au înregistrat şi sâmbătă, într-o zonă la circa 100 kilometri de Melbourne.

În statul Victoria numărul acestor apeluri către serviciul de ambulanţă a crescut cu 70%.

La Melbourne, întreruperea cutrentului electric a dus la anularea circulaţiei tuturor trenurilor, mai multe imobile au fost evacuate, iar echipele de intervenţie au eliberat angajaţi ai unor birouri blocaţi în ascensoare.

Mai multe articole despre:
pompieri Australia incendiu păduri temperaturi