MENIU

Cel puţin 100 de oameni din Ialomiţa solicită zilnic împrumuturi de la CAR

Foto: Realitatea TV

Număr record de solicitări de împrumut la Casele de Ajutor Reciproc din judeţul Ialomiţa. Pentru că nu mai fac faţă cheltuielilor, cel puţin 100 de oameni vin în fiecare zi, la cele cinci sedii ale CAR din Slobozia să ceară bani. Solicitările sunt atât de multe, încât s-au făcut şi liste. Iar timpul de aşteptare ajunge până la cinci luni.

Criza financiară i-a făcut pe oamenii din judeţul Ialomiţa să se împrumute la Casa de ajutor Reciproc. Este vorba de o dublare a solicitărilor, faţă de anul trecut. Majoritatea iau bani pentru a-şi plăti facturile la utilităţi, pentru studii sau chiar pentru concedii.

Pentru că nu mai fac faţă numărului mare de cereri, peste 100 pe zi, angajaţii CAR au întocmit liste de aşteptare. Oamenii stau chiar şi cinci luni până să ia banii. Ultimele solicitări au fost depuse în luna mai, iar banii îi vor primi în această lună.

"Fondurile sunt foarte mici, solicitările sunt foarte multe. Să ştiţi că marea majoritate iau împrumuturi pentru probleme deosebite. Spitalizări, eu ştiu alte datorii", a declarat Cristian Mateş, inspector C.M.S. Slobozia.

Oamenii solicită în general până la 2.000 de lei, iar termenul maxim de returnare a banilor e de doi ani. 

Mai multe articole despre:
Slobozia împrumuturi Ialomiţa CAR criză economică