MENIU

Cel mai tare avion de vânătoare, adus la Realitatea TV de Adelin Petrişor. VEZI VIDEO

Promo material realizat de Adelin Petrişor
FOTO: eurofighter.com

Reporterul Realitatea TV a zburat în 2007, în Bucureşti, la bordul aparatului Eurofighter Typhoon, iar anul acesta l-a filmat în Lituania, într-o misiune de poliţie aeriană. Adelin Petrişor şi-a povestit pe post experienţa vineri, la ora 18.00.

Eurofighter Typhoon este unul dintre cele mai importante aparate care veghează spaţiul aerian european. Adelin Petrişor, unul dintre primii jurnalişti care au zburat la bordul acestui avion, în 2007, s-a aflat recent în Lituania pentru a filma performanţele lui într-o misiune de poliţie aeriana.

"Sunt avioane foarte performante, pilotate de nemţi care apără spaţiul baltic: Lituania, Estonia şi Letonia. Aceste ţări nu au aviaţie şi statele NATO le apără prin rotaţie spaţiul aerian. În doar o lună piloţii Luftwaffe au interceptat două avioane de recunoaştre ruseşti care bântuiau prin zonă", declară Adelin Petrişor.

Eurofighter Typhoon este un sistem de luptă multi-rol, din generaţia ‘90-’95, cu două motoare, fiabil şi cu o excelentă capacitate de trecere de la o misiune la alta. Este produsul celui mai mare program militar european, la construirea acestui tip de aparat participând firme din Marea Britanie, Germania, Italia şi Spania, relatează Cotidianul. Eurofighter Typhoon este alegerea Forţelor Aeriene din şase ţări: Germania, Italia, Spania, Regatul Unit, Austria şi Regatul Arabiei Saudite.

Mai multe articole despre:
NATO Realitatea Tv Lituania emisiune Adelin Petrişor