MENIU

Cel mai scump pachebot construit vreodată a fost lansat miercuri la apă

Foto: Realitatea TV

Piscine, patinoare, săli de sport, simulatoare de formula 1, ziduri pentru escaladă, săli de spectacole şi cazinouri. Acestea sunt doar câteva din dotările celui mai mare şi mai scump pachebot construit vreodată, Oasis of the seas, Oaza Mărilor.

Acest parc de atracţii plutitor a fost lansat miercuri la apă în portul finlandez Turku de la Marea Baltică având ca destinaţie Statele Unite. Costurile de construcţie ale acestui gigantic vas de croazieră, comandat de compania americană Royal Caribbean, s-au ridicat la 900 de milioane de euro. Aproape tot ce ţine de Oasis of the seas are legătură cu incredibilul.

16 punţi, unde umbra este asigurată chiar de arbori naturali, piscină cu valuri pentru surf şi tiroliană. Divertismentul pasagerilor va fi asigurat de piese de pe Broadway şi spectacole pe gheaţă. Royal Caribbean susţine că nava este "cea mai inovatoare şi mai originală construită vreodată".

Cu 2.704 cabine ultramoderne şi un personal de până la 2.000 de oameni Oasis of the Seas se anunţă o experienţă de neuitat pentru cei care vor urca la bordul său pe 1 decembrie, data primului său voiaj în scop turistic.

Mai multe articole despre:
lansare apă distracţie construcţie