MENIU

Cel mai recent film al lui Polanski, inclus în secţiunea Competition a Berlinalei din 2010

\

Ultimul film al regizorului Roman Polanski, \"The Ghost Writer\", va avea premiera în secţiunea principală a Festivalului de Film de la Berlin, Competition, potrivit site-ului festivalului care se va desfăşura între 11 şi 21 februarie 2010.

Selecţia peliculei, care a fost filmată în Germania, a fost anticipată, pentru că Berlinala a fost unul dintre suporterii cineastului fugar. După arestarea regizorului în Zurich reprezentanţii Festivalului de Film de la Berlin au lansat o scrisoare de protest în care cereau imediata eliberare a acestuia, protestând faţă de ceea ce a numit \"tratament arbitrar al unuia dintre cei mai importanţi regizori de film\".

Din distribuţia filmului fac parte actorii Ewan McGregor, Pierce Brosnan, Kim Cattrall şi Olivia Williams.

Printre cele şapte titluri anunţate marţi este şi pelicula indiană \"My Name Is Khan\", regizată de Karan Johar, şi \"Shutter Island\" regizat de Martin Scorsese, care îl are în distribuţie pe Leonardo DiCaprio.

În total, 26 de filme vor fi selectate pentru secţia Competition a celei de-a 60-a ediţii a Berlinalei, care va avea loc între 11 şi 21 februarie.