MENIU

Cel mai mic rechin-balenă din lume, descoperit în Filipine

Foto: WWF-Philippines

Ecologiştii din Filipine au salvat ceea ce ei cred a fi cel mai mic dintre cei mai mari peşti din lume, rechinul-balenă.

World Wildlife Fund (WWF) a declarat că autorităţile maritime şi activiştii din Pilar, un oraş din estul Filipinelor, au salvat un pui de rechin-balenă de doar 38 de centimetri lungime şi l-au eliberat în apele adânci. Coada lui era legată de o mică frânghie pe plajă.

Grupul l-a denumit "cel mai mic rechin-balenă în viaţă, din toată istoria înregistrată".

WWF a spus că descoperirea este primul indiciu că această coastă poate fi zona lor de naştere.

Grupul a întâlnit foarte puţini pui de rechin-balenă şi pot să compare cu mărimea descoperirii doar nişte embrioni găsiţi într-o femelă moartă în 1996, care măsurau de la 37 la 48 cm, potrivit lui Elson Aca, manager de proiecte al WWF pentru monitorizarea rechinilor-balene.

Aceste animale blânde, care pot fi mari cât un autobuz, se opresc în mod regulat lângă coastele estice ale Filipinelor din decembrie până în mai, atrăgând mii de turişti. Dar nu se cunosc multe detalii despre locul unde se înmulţesc, întrucât ei străbat oceanele din întreaga lume.

Rechinii, cunoscuţi pentru spatele lor pătat, se hrănesc cu plancton, pot ajunge până la 12 metri lungime şi pot trăi până la 70 de ani.
Mai multe articole despre:
pui balenă salvare Filipine peşte rechin WWF