MENIU

Cel mai mare combinat din Brăila îşi închide porţile

Foto: RTV
Fabrica de celuloză şi hârtie din Brăila îşi închide porţile

Criza economică îşi arată în continuare colţii. Alţi 120 de brăileni vor rămâne fără locuri de muncă. Este vorba despre ultimii angajaţi ai fabricii de celuloză şi hârtie din oraş. Cândva, a fost un mare combinat, unde munceau mii de oameni, însă în ultimii ani societatea nu a mai făcut faţă exigenţelor pieţei şi a intrat în faliment.

Forţa economică de altădată a judeţului Brăila îşi închide definitiv porţile. Având mii de angajaţi la începutul anilor '90, fabrica de celuloză şi hârtie din Brăila s-a privatizat în 2003. La numai o lună de la trecerea în sectorul privat, din cei 1.500 de angajaţi, 640 au fost disponibilizaţi, primind plăţi compensatorii. 

În octombrie 2008, criza economică şi-a pus amprenta definitiv asupra fabricii brăilene. Din cei 200 de angajaţi care au mai rămas, 120 au intrat în şomaj tehnic sau în concediu de odihnă. În această săptămână însă, toţi au primit preaviz.

Sindicaliştii susţin însă că negociază în continuare cu patronatul, pentru că în contractul colectiv de muncă, în cazul concedierilor colective sunt prevăzute şi plăţi compensatorii.