MENIU

Cei trei reţinuţi în dosarul "Doi şi un sfert" au fost eliberaţi. Cum comentaţi?

Foto: RTV
Cei trei nu au primit mandate de arestare pentru 29 de zile

Cei trei reţinuţi în dosarul ,"Doi şi un sfert" au fost eliberaţi în această noapte de judecătorii de la Curtea de apel Bucureşti. Ei nu au primit mandate de arestare pentru 29 de zile. Puiu Popoviciu, Cornel Şerban şi Petre Pitcovici au însă interdicţia de a părăsi ţara pentru o perioadă de 29 de zile. Procurorii DNA pot ataca această decizie prin recurs.

Directorul DGIPI si şeful diviziei Operaţiuni sunt acuzaţi că ar fi încercat să influenţeze un ofiţer de poliţie judiciară din DNA. Acesta ar fi trebuit să-l scape pe omul de afaceri Puiu Popoviciu de un dosar, mai exact să-i dea neînceperea urmăririi penale. În schimb, ofiţerului i s-ar fi promis, în decembrie anul trecut, o funcţie în ministerul de Interne şi 20.000 de euro. Angajatul DNA s-a autodenunţat.

Imediat după autodenunţ, procurorii au început să intercepteze convorbirile tuturor celor implicaţi. Aşa au aflat şi că şeful DGIPI ar fi ajutat o persoana din străinătate.

In acelaşi dosar au mai fost retinuţi omul de afaceri Puiu Popoviciu şi fostul rector al Univerităţii agronomice Bucureşti, Ioan Alecu. Este vorba de cei pentru care şefii de la interne şi-au folosit relaţiile pentru a le rezolva un dosarul la DNA, legat de o tranzacţie cu pământuri în zona Baneasa. Cornel Şerban abia fusese numit in functie, pe 15 martie.