MENIU

Cei patru inculpaţi din cazul CFR Braşov au fost eliberaţi

Foto: RTV

Judecătorii Tribunalului Braşov au infirmat mandatele de arestare preventivă pe 15 zile, pentru cei patru inculpaţi din dosarul CFR, Valeru Darie, Vasile Antohi, Cristinel Vieru şi Gelu Darie, cei patru fiind eliberaţi din arestul Poliţiei Braşov.

În timpul audierilor apărătorii inculpaţilor au încercat să demonstreze nevinovăţia clienţilor lor, argumentând prin faptul că la dosar nu exită dovezi care să conducă la concluzia că societatea a fost prejudiciată într-un fel sau altul. Mai mult, avocatul lui Valeru Darie, Ioan Adam, a acreditat ideea că acest dosar este unul cu tentă politică, fostul director al Regionalei CFR Braşov, Ion Stegaru, încercând, în acest fel, să discrediteze actuala conducere pentru a reveni pe funcţie.

"Este o răzbunare politică ceea ce se încearcă, prin care fostul director, domnul Ioan Stegaru, încearcă să dezgroape morţii pentru a detrona actuala conducere şi să revină dânsul în fruntea regionalei. Acest Darie şi familia lui au picat la mijloc, e 'acarul Păun'. Nu există niciun prejudiciu în cauză, fapt confirmat şi de anchetatori. Toate licitaţiile au fost câştigate de oferta cu cel mai avantajos preţ. Darie nu era comisie, nu avea funcţie de decizie. El este, de fapt, ţintă, că prin el se încearcă înlăturarea actualei conduceri pentru ca acest Stegaru să revină", a declarat avocatul Ioan Adam, la ieşirea din sala de judecată.

Valeru Darie, fost şef al Serviciului Aprovizionare al Regionalei CFR Călători Braşov, între 2002-2006, este cercetat pentru abuz în serviciu şi iniţiere şi aderare la un grup infracţional, în timp ce restul de patru, rude apropiate cu Valeru, sunt acuzaţi de complicitate la abuz în serviciu şi aderare la un grup infracţional.

Cercetările vor continua cu inculpaţii în stare de libertate, decizia de anulare a mandatelor de arestare preventivă fiind una definitivă.
Mai multe articole despre:
Braşov arest CFR mandat inculpat