MENIU

Cei doi români acuzaţi de violare unui tinere în Italia au fost interogaţi

foto: repubblica.it

Cei doi români acuzaţi de violare unui tinere în Italia au fost interogaţi.

Unul dintre cei acuzaţi susţine că nu este vinovat şi că are un alibi. "Eu nu fac astfel de lucruri, nu am făcut niciodată", a spus Karol Racz, un român în vârstă de 36 de ani, după ce a fost interogat timp de aproximativ o oră, a scris ziarul La Repubblica. 

Racz susţine că sâmbătă seara, în momentul producerii agresiunii din parcul Cafarella din Roma, se afla împreună cu nişte prieteni la locuinţa sa din tabăra Torevecchia. 

Pe de altă parte, Alexandru Isztoika Loyos, primul român arestat pentru acest viol, şi-a mărturisit fapta şi l-a denunţat pe Racz drept complicele său. Racz a fost arestat apoi, la Livorno, unde s-a ascuns în noaptea de duminică spre luni, într-o tabără de romi unde locuise înainte să se mute la Roma. El nu spusese nimănui motivele întoarcerii la Livorno.

În plus, Racz corespunde descrierii făcute de victime unuia dintre agresori: cu nas de boxeur, cu părul negru şi cu pielea închisă la culoare. 

Racz i-a spus procurorului care l-a interogat că are relaţii bune cu Alexandru Isztoika Loyos, că nu s-a certat cu el şi că nu înţelege de ce acesta a dat numele său poliţiei. El susţine că s-a întors de la Roma la Livorno, duminică seara, pentru că un prieten i-a promis un loc de muncă. 

Cei doi suspecţi se află la penitenciarul Regina Coeli, la izolare, pentru propria lor protecţie, potrivit autorităţilor. La sosirea lor la închisoare, alţi deţinuţi au început strige din celule "Vă aşteptam" sau "Nu îi vrem aici, sunt nişte animale". 

Mai multe articole despre:
români Italia Alexandru Isztoika Loyos Karol Racz