MENIU

Cea mai neagră suspiciune, confirmată. Incendiile din Grecia, pornite de ”o mână criminală”

Grecia incendiu

Guvernul de la Atena suspectează o acţiune criminală drept cauză a incendiilor grave din această săptămână din Grecia, soldate cu moartea a cel puţin 83 de persoane, notează Reuters şi AFP.

Nikos Toska, adjunct al ministrului Apărării de la Atena, susţine că există indicii şi semne că incendiile devastatoare de vegetaţie din Grecia au fost declanşate intenţionat, informează site-ul agenţiei Dpa, citată de Mediafax.

"Există indicii care ne conduc către această idee", a declarat oficialul grec, care a adăugat: "Nu sunt doar indicaţii, ci semne, de incendiere premeditată".

''Există declaraţii ale martorilor, dar nu pot spune mai multe acum'', a adăugat Toskas în conferinţa de presă, desfăşurată la Atena, la care au mai participat purtătorul de cuvânt al guvernului grec, Dimitris Tzanakopoulos, şi membri ai conducerii poliţiei naţionale.

Nikos Toskas a accentuat faptul că incendiile au fost agravate de condiţiile meteorologice particulare, cu un vânt puternic, a cărui viteză de 120 de kilometri pe oră a fost cea mai mare înregistrată în ultimii opt ani în Grecia.

Toate incendiile care reprezentau o ameninţare pentru comunităţi au fost stinse până joi după-amiază, au informat autorităţile din Grecia.

Mai multe articole despre:
Atena Grecia incendii Nikos Toska