MENIU

"Cea mai fericită fată din lume" a obţinut premiul FIPRESCI la Festivalul IndieLisboa

Foto: cinemarx.ro

Filmul "Cea mai fericită fată din lume", regizat de Radu Jude, a obţinut premiul FIPRESCI în cadrul celei de-a şasea ediţii a Festivalului IndieLisboa - Festival Internaţional de Cinema Independent, desfăşurat între 23 aprilie şi 3 mai în capitala Portugaliei.

Acesta este al doilea premiu FIPRESCI (Fédération Internationale de la Presse Cinématographique) din palmaresul filmului, după cel obţinut în cadrul Festivalului de la Sofia. "Cea mai fericită fată din lume" a câştigat, de asemenea, premiul CICAE (Confederation Internationale des Cinemas d'Arts et d'Essai) la Festivalul de la Berlin, premiul pentru Cel mai bun scenariu în cadrul B-EST Intl. Film Festival şi menţiunea specială a juriului festivalului goEast de la Wiesbaden pentru Cea mai bună actriţă (Andreea Boşneag).

În România, filmul regizat de Radu Jude va fi rula în cinematografe începând cu 15 mai, premiera filmului fiind programată în cadrul Festivalului Filmului European, pe 8 mai.

După lansarea în ţară, "Cea mai fericită fată din lume" va fi prezentat la Cannes în cadrul programului ACID (Association du Cinema Independant pour sa Diffusion), organizat în perioada 14-22 mai. 

Scenariul peliculei, inspirat de întâmplări reale, urmăreşte povestea unei tinere care câştigă o maşină în urma unei campanii promoţionale la sucuri răcoritoare. Ceea ce se anunţa drept un eveniment norocos din viaţa fetei se dovedeşte a fi, în cele din urmă, o situaţie dureroasă, în urma căreia relaţiile familei vor fi reanalizate, atât de “fericita” câştigătoare, cât şi de părinţii ei.