MENIU

Ce greşeli au făcut managerii şi Guvernul de la începutul crizei

Foto: standard.ro

După aproape o jumătate de an de criza economică, managerii companiilor româneşti încep să tragă linie şi să vadă ce greşeli s-au făcut.

Neadoptarea unor măsuri dure de restructurare a personalului şi de reducere a costurilor este principalul reproş pe care managerii şi-l aduc pentru perioada care a trecut de la finele lui 2008 încoace, în timp ce specialiştii în resurse umane afirmă la unison că greşeala cea mai costisitoare a conducerii companiilor este reprezentată de restructurările pripite şi de concedierea multor angajaţi fără o evaluare prealabilă, rezultă dintr-un sondaj realizat de Business Standard.

Guvernul este vinovat în ochii managerilor, mai ales, pentru lipsa de fermitate şi de strategie, exprimată inclusiv prin decizii contradictorii, dar şi prin introducerea impozitului minim. "În concluzie, Guvernul a fost timid, mediul de afaceri nu a ridicat vocea prea tare şi băncile nu au reacţionat. Practic e o criza a leadership-ului la scara celor trei reprezentanţi. Trebuie să invăţăm să fim mai rapizi în reactii. Suntem prea anesteziaţi şi asta ne costă", spune Dan Ioan Popp, preşedintele companiei de dezvoltare imobiliară Impact Developer&Contractor.

Citeşte mai mult pe standard.ro.

Mai multe articole despre:
guvern manageri greşeli criză economică