MENIU

CE a aprobat al treilea proiect de management al deşeurilor din România, de peste 36 milioane euro

Foto: wordpress.com

Comisia Europeană a aprobat României al treilea proiect de vizează managementul integrat al deşeurilor din judeţul Vrancea, valoarea totală a investiţiei fiind de peste 36 milioane euro, fără TVA, potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Mediului.

Prin acest proiect vor fi închise depozitele urbane şi rurale de deşeuri din judeţul Vrancea care nu se ridică la nivelul standardelor europene. Contribuţia comunitară va fi de 27 milioane euro.

Investiţiile vor viza închiderea a trei depozite urbane, curăţarea altor două, închiderea şi reabilitarea a 200 de depozite rurale neconforme, deschiderea unui depozit judeţean de deşeuri la standarde europene, facilităţi de colectare a deşeurilor, precum şi construirea a trei staţii de transfer şi a şase platforme de colectare.

Ministerul Mediului susţine că aproximativ 387.632 de locuitori vor beneficia de acest proiect, iar în timpul implementării sale vor fi create aproximativ 200 de locuri de muncă. După finalizarea investiţiilor, în 2011, vor fi generate, de asemenea, circa 200 de locuri de muncă.

România a mai primit aprobare din partea Bruxelles-ului pentru alte două proiecte de management al deşeurilor, unul la Bistriţa-Năsăud, de 36 milioane euro, şi altul în judeţul Giurgiu, de 26 milioane euro.

România va primi de la Comisia Europeană, prin Programul Operaţional Sectorial Mediu (POS Mediu), 1,17 miliarde euro în perioada 2007-2013 pentru proiecte vizând managementul integrat al deşeurilor.