MENIU

Câţiva muncitori disponibilizaţi din Franţa au pozat dezbrăcaţi pentru un calendar

foto: RTV
Cu banii de pe calendar, muncitorii vor să meargă să protesteze la compania-mamă

Protest inedit al muncitorilor unei uzine din Franţa. Ameninţaţi cu iminenta pierdere a peste 200 de locuri de muncă, muncitorii au lăsat deoparte... hainele şi au pozat aproape goi într-un calendar inspirat de un film celebru: Full Monty.

Full Monty se revine în actualitate. În Franţa, muncitorii de la uzina Ariston din orăşelul breton Chaffeauteaux-et-Maury  s-au inspirat din film şi au pozat în ţinute sumare la locul de muncă. Pare haios, dar de fapt este un gest disperat.

"Acum, că nici nu mai am un loc de muncă... nu mi-am imaginat niciodată că, după 30 de ani de muncă, o să ajung să pozez gol într-un calendar ca sfârşit de carieră. Nu credeam că aşa ceva se poate întâmpla", a spus unul dintre muncitori.

Fotografiile nu sunt tot. În faţa fabricii, muncitorii au improvizat un cimitir, iar pe cruci au scris numele celor care vor fi şomeri.

Cu banii obţinuţi pe calendar, sindicatul muncitorilor vizaţi de restructurare vrea să finanţeze o deplasare până la sediul central al companiei, din Italia, şi să protesteze şi acolo faţă de disponibilizări.