MENIU

Câteva mii de bugetari din Covasna au participat la diferite forme de protest

Foto: Bloombiz.ro

Câteva mii de bugetari din judeţul Covasna au participat luni la diferite forme de protest, pentru că sunt nemulţumiţi de legea salarizării şi măsura concediului fără plată.

Liderul Sindicatului Sanitas Covasna, Vasile Neagovici, a declarat luni că în funcţie de dorinţa salariaţilor, s-au adoptat mai multe forme de protest, începând cu purtarea banderolei albe de luni dimineaţă şi oprirea activităţii între orele 10.00 - 12.00. Ulterior, pe durata zilei, angajaţii au purtat din nou banderola albă cu sigla sindicatului.

"Avem cam 1.500 de salariaţi în cele şase unităţi medicale din judeţ, participă la proteste cam 1.000, în sănătate trebuie asigurată activitatea a o treime din serviciile medicale, ceea ce este greu, avem număr redus de personal în multe secţii", a spus Neagovici.

La proteste au participat şi sindicaliştii din învăţământ, peste 3.500 la număr, în cursul zilei de luni fiind oprită activitatea în şcoli.

În ceea ce priveşte bugetarii din Primăria Sfântul Gheorghe, ei au participat timp de două ore, la un miting de protest în faţa Prefecturii Covasna, în total fiind aşteptate câteva zeci de persoane.

Protestatarii sunt nemulţumiţi de salariile prea mici, precum şi de trimiterea lor în concediu fără plată timp de 10 zile. În funcţie de evoluţia lucrurilor, asemenea proteste sau greve mai ample ar putea avea loc şi în perioada următoare, spun sindicaliştii.
Mai multe articole despre:
grevă proteste prefectură miting bugetari Covasna