MENIU

Câteva gospodării au fost inundate şi peste 200 animale s-au înecat, după o viitură produsă la Iaşi

Foto: prezentonline.ro
Viitura a inundat o stână, iar peste 200 de oi şi câteva vaci s-au înecat

O viitură produsă în urma unei furtuni puternice izbucnită, marţi după-amiaza, în satul Tabără Noua, din comuna ieşeană Bivolari, a dus la inundarea unor gospodării, iar peste două sute de animale s-au înecat.

"Viitura a provocat pagube doar în Tabără Noua, un cătun cu circa 30 de gospodării. Din informaţiile furnizate de primar, viitura a inundat o stână, iar peste 200 de oi şi câteva vaci s-au înecat. De asemenea, au fost inundate o casă şi mai multe beciuri", a declarat, pentru NewsIn, Petru Brişcaru, administratorul Primăriei din Bivolari care asigură permanenţa în situaţii de urgenţă.

Acesta a adăugat că primarul comunei, Liviu Teodorescu, şi câţiva specialişti se află în teren pentru a stabili cu exactitate pagubele înregistrate în urma furtunii de marţi dupa-amiază.

Potrivit subprefectului de Iaşi Dragomir Tomaşeschi, viitura a afectat şi o porţiune din drumul din comună. "E adevărat a plouat mai puternic în unele locuri, dar, deocamdată, nu au fost semnalate alte pagube în alte comune. Specialiştii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă acţionează în prezent în Bivolari", a declarat subprefectul Tomaşeschi.

Mai multe articole despre:
Iaşi animale furtuna viitură pagube