MENIU

Cătălin Predoiu: Coeficientul de salarizare al magistraţilor este de trei ori peste medie în Legea unică

Foto: 1235.ro

Coeficientul de salarizare al magistraţilor este de trei ori peste medie în noua grilă de salarizare, fiind 338% din coeficientul mediu al grilei, a spus ministrul Cătălin Predoiu la şedinţa plenului CSM, cerându-le magistraţilor să înţeleagă că nu sunt bani câteva luni.

"Este atât de greu să pricepeţi că nu avem bani câteva luni de zile? Este atât de greu să faceţi un sacrificiu? Este atât de greu să pricepeţi că ţara trăieşte din veniturile generaţiei viitoare din cauza împrumuturilor?", le-a spus Cătălin Predoiu magistraţilor.

Ministrul Justiţiei a repetat că acest protest afectează drepturile cetăţenilor la accesul la justiţie.

Mai mult, Predoiu le-a spus magistraţilor că ei sunt cei care îşi gestionează fondurile şi e posibil să nu le gestioneze corect. De asemenea, procurorul general al României, Laura Kovesi, a spus că revendicările magistraţilor sunt întemeiate, dar că nu încălcând legea "îi vom obliga pe alţii să ne respecte drepturile".

Kovesi a mai spus că i-ar plăcea ca magistraţii să protesteze şi atunci când politicienii îi atacă pentru anumite dosare, acei politicieni care le promit aprobarea amendamentelor, dar în urmă cu câteva luni voiau să schimbe legea şi să includă noi sancţiuni.