MENIU

Castorii vor fi reintroduşi în Marea Britanie, după 500 de ani

Foto: sxc.hu

Castorii vor fi reintroduşi în zonele rurale din Marea Britanie pentru prima dată dupa 500 de ani. Aceştia, foarte răspândiţi în Marea Britanie, au dispărut din această ţară în secolul XV, potrivit Earth Telegraph.

Mai mulţi castori au fost prinşi şi vor fi monitorizaţi cu atenţie. Mai mulţi experţi nu s-au arătat multumiţi de această iniţiativă deoarece, spun ei, castorii ar putea afecta mediul înconjurător, producând pagube.

"Castorii pot, de asemenea, distruge malurile râurilor atunci când îşi construiesc viziuinile şi aceast lucru poate afecta cursurile râurilor", a spus Steve Tapper, unul dintre directorii de la Game and Wildlife Conservation Trust. Aceasta, care a vizitat recent Germania, a spus că fermierii de acolo sunt foarte nemultumiţi de pagubele pe care castorii le produc.

Cu toate aceastea, expertul Derek Gow, care deţine crescătoria de castori care vor pleca în Marea Britanie, a declarat că aceste temeri nu au niciun sens. "Castorii vor fi un element pozitiv în ecosistemul din Marea Britanie şi nu vor afecta mediul înconjurător", a conchis acesta.
Mai multe articole despre:
Marea Britanie pagube castori