MENIU

Casa Regală vrea să recupereze 1200 metri pătraţi din cartierul Primăverii de la Joseph Stark

Foto: comunicatemedia.ro

Casa Regală s-a constituit parte vătămată în dosarul în care DNA îl anchetează pe afaceristul Joseph Stark, condamnat la 10 ani de închisoare pentru înşelăciune, pentru a-şi recupera 1200 metri pătraţi din fosta Parcelare Jianu, din zona Primăverii, teren care i-a fost restituit Regelui Mihai I.

Avocaţii Casei Regale au explicat pentru NewsIn că proprietatea pe care vor să o recupereze este situată pe Bulevardul  Mircea Eliade, unde se află acum Asociaţia Club 22.  Această asociaţie este condusă de un secretar de stat al PSD din Guvernul Emil Boc, Emilian Cutean.

"E vorba de fosta Parcelare Jianu. Regele este proprietar pe 1200 metri pătraţi, însă drepturile i-au fost furate de Joesph Stark, care a obţinut această proprietate falsificând o hotărâre judecătorească", a declarat vineri, pentru NewsIn, avocatul Casei Regale, Adrian Vasiliu.

Procurorii au mai audiat joi, 14 mai, mai mulţi martori în acest dosar, au declarat, pentru NewsIn, surse judiciare. În acelaşi dosar a dat explicaţii procurorilor şi doctoriţa Doina Dumitrescu, soţia amiralului Cico Dumitrescu. Potrivit surselor citate, aceasta ar fi fost beneficiara unei locuinţe obţinute de la Stark.

Joseph Stark este cunoscut pentru afaceri imobiliate controversate, el fiind trimis în judecată de procuorii Parchetului General şi condamnat ulterior definitiv la 10 ani de închisoare pentru mai multe înşelăciuni imobiliare.

În acelaşi dosar, procurorii l-au pus sub acuzare la sfârşitul anului trecut şi pe comisarul Adrian Murea, medic chirurg la Spitalul Prof. Dr. Dimitrie Gerota, spital care aparţine Ministerului Interne.  Medicul este acuzat de înşelăciune în convenţii în formă agravantă, faptă pedepsită de Codul Penal cu până la 20 de ani de închisoare.

Procurorii anticorupţie spun că Adrian Murea ar fi folosit identităţile unor pacienţi internaţi la Spitalul "Prof. Dr. Dimitrie Gerota" pentru a întocmi procuri false şi ar fi indus în eroare notari publici, pe care i-ar fi determinat să autentifice contracte de vânzare- cumpărare ale unor imobile, obţinând apoi transferul dreptului de proprietate de pe numele adevăraţilor proprietari pe numele său ori al unor cunoscuţi ai săi.