MENIU

Casa lui Josef Fritzl din Amstetten rămâne sub sechestru

Foto: Realitatea TV

Chiar şi după pronunţarea verdictului în cazul Frizl, casa monstrului din Amstetten rămâne în continuare sub sechestrul autorităţilor. Eforturile jurnaliştilor de a surprinde măcar câteva imagini au fost zadarnice, pentru că Fritzl şi-a construit buncărul în locul cel mai ascuns al curţii. Modul în care a fost păstrat secretul într-un oraş cu 24 de mii de locuitori ridică numeroase semne de întrebare.

Amstetten este un oraş mic la 100 de km de Viena. Oamenii sunt amabili, dar când vine vorba despre Fritzl se întorc pe călcâie şi pleacă.

Străinii sunt şi ei îngroziţi de acest caz şi cu greu îşi pot explica faptele austriacului.

"Dacă găseşti măcar o persoană în lume care să spună "Îmi place de Fritzl" îţi dau 1.000 de euro", a afirmat un trecător.

"Este greu de înţeles. Nimeni nu şi-ar putea imagina aşa ceva. Singurul lucru pe care îl poţi face este să îl batjocoreşti pentru că de înţeles nu îl poţi înţelege cu adevărat", a precizat un altul.

Un singur vecin al lui Fritzl a acceptat să vorbească, dar nu în faţa camerei. El îşi aminteşte că-l vedea des pe Fritzl alături de copiii săi şi că nimeni n-ar fi putut să bănuiască ceva.

În buncăr erau două uşi. Una dintre ele avea cifru. Chiar dacă cineva ar fi descoperit-o nu ar fi putut să intre.

Mai multe articole despre:
Austria austriac buncăr Josef Fritzl Amstetten