MENIU

Carla Bruni, actriţă în filmul lui Woody Allen

Foto: www.topnews.in

Prima doamnă a Franţei, fostul manechin Carla Bruni va juca într-o peliculă regizată de Woody Allen, care va fi filmată în vara lui 2010 la Paris.

Woody Allen a vizitat Palatul Elysee în luna iunie, când s-a aflat la Paris pentru a-şi promova pelicula "Whatever Works", prezentată în premieră la festivalul de Film de la San Sebastián.

"Sunt convinsă că va fi minunat. El (Woody Allen, n.r.) are carismă şi a jucat deja în filme, deci nu este necunoscut audienţei", a declarat Bruni pentru New Yorker după vizită. Carla Bruni nu a dat probe pentru rol, regizorul american cunoscându-i deja talentele de cântăreaţă, dar şi de actriţă, după jocul din pelicula "Prêt-à-Porter", o satiră despre modă, regizată de Robert Altman în 1994.

Fiică a unui bogat industriaş italian care era şi compozitor, Carla Bruni Tedeschi s-a născut la Torino la 23 decembrie 1967. Actriţa şi regizoarea Valeria Bruni Tedeschi este sora Carlei.

În anii '90, silueta ei longilină, ochii albaştri şi faţa de o frumuseţe rece şi perfectă seduceau marii creatori de modă. Era epoca în care manechinele deveneau staruri, iar Carla Bruni a fost o asemenea vedetă alături de Claudia Schiffer sau Naomi Campbell.

În 2001, Carla Bruni debutează în muzică scriind texte pentru cântăreţul francez Julien Clerc pentru albumul "Si j'étais elle". Apărut la sfârşitul anului 2002, primul ei album, intitulat "Quelqu'un m'a dit", a avut imediat un succes considerabil la public şi la critică, vânzându-se în 1,2 milioane de exemplare în Franţa şi 800.000 în străinătate. Al doilea album, "No promises", apărut la începutul anului 2007 şi care conţine melodii pe versuri ale unor poeţi anglosaxoni, nu a avut acelaşi succes.

În ianuarie 2008, fostul manechin devine  Prima Doamnă a Franţei, la trei luni şi jumătate după anunţul divorţului dintre Nicolas Sarkozy şi fosta lui soţie, Cecilia.
Mai multe articole despre:
film Nicolas Sarkozy Woody Allen Carla Bruni