MENIU

Capitala sub apă: Zeci de gospodării au fost inundate în urma ploii torenţiale

Foto: Realitatea TV

Zeci de gospodării din sectorul 4 al Capitalei au fost inundate după ploaia torenţială de sâmbătă noapte. Până la ora 4 dimineaţa Inspectoratul pentru situaţii de Urgenţă primise în jur de 70 de solicitări, însă numărul gospodăriilor inundate creşte de la o oră la alta.

38 de străzi din sectoarele 4 şi 5 ale Capitalei cuprinse de ape, 75 de subsoluri inundate, în principal din cauza lipsei unui sistem de canalizare, ori a blocării celui existent cu moloz şi gunoaie. Aproape 300 de jandarmi au intervenit şi 100 de utilaje ale inspectoratului pentru situaţii de urgenţă au fost scoase la lucru.

Cele mai multe probleme au fost în sectorul 4 al Capitalei. Aproape 30 de case din cartierul Berceni au fost inundate

Reprezentanţii primăriei sectorului 4 spun că nu au asfaltat străzile pentru că nu sunt în administatrea lor, ci a primăriei Capitalei. In plus, dau vina pe Apanova că nu şi-au făcut treaba.

"Nenorocitele de pompe care trebuiau să funcţioneze, nu au funcţionat. A mai plouat aici si nu s-a intamplat nimic", a spus primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.

Autorităţile spun că tot ce pot face pentru oameni este să le ofere o locuinţă provizorie. Alex Popescu, viceprimar al Sectorului 4, a declarat: "Le vom pune la dispoziţie celor care au nevoie, locuinţe în sistem de urgenţă şi în noaptea asta (sâmbătă n.r.) vom încerca cu cei de la ADP şi cei de la pompieri să evacuăm apa din casă".

Oamenii sunt disperaţi. Este pentru a doua oară când le sunt inundate casele într-un interval de timp foarte scurt.

Probleme au fost şi în sectorul cinci, unde apa a inundat mai multe gospodării aflate pe şoseaua Alexandriei. Tramvaiul 4 nu a circulat aproape cinci ore în zona Ferentari. În rest, lucrătorii ISU au mai intervenit pe şoseaua Giurgiului şi în comunele limitrofe Bucureştiului-Popeşti Leordeni, Glina şi Jilava.

"S-a evacuat apa în exces din case şi subsoluri. Apa a variat de la câţiva centimetri la câteva zeci de centimetri", a precizat Cătălin Eftene.

La acţiunile de sâmbătă noaptea au participat peste 100 de pompieri, care au acţionat cu 40 de motopompe şi 20 de autospeciale.